Wienerkorv med rostade rotsakermed äpple, senap och persilja

(0 st) Mitt betyg: 0

Wienerkorv med rostade rotsakermed äpple, senap och persilja

  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 pkt Gøl wienerkorv
  • 2 st gul lök
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 st stort höstäpple
  • 2 st bakpotatisar (klyftade)
  • 2 st morötter
  • 1 st palsternacka
  • 75 g rotselleri
  • 0,5 tsk matolja
  • 3 kvistar timjan
  • Salt och peppar
  • Hackad persilja
Skriv ut recept

Röde pölser gör måltiden färgglad. Här är ett smidigt recept där ugnen gör det mesta. Servera en vacker höstmiddag med potatis, korv och rotsaker på klassiskt, gammaldags vis med en tvist av äpple. Härlig mat som passar stora och små.

 


Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Grovhacka rotsaker, lök, potatis och klyfta äpplet.
  3. Olja in, salta och peppra och baka mitt i ugnen i ca 40 minuter tillsammans med örter och vitlök.
  4. Servera allting tillsammans med en senap du gillar.

 


Tips

Om du vill koka wienerkorv så är det bästa motsägelsefullt att inte koka den. Låt den hellre ligga i lite längre vid lite lägre temperatur ca 70°C.